Beautyfabriek Doetinchem sluit deuren na coronabesmettingen

DOETINCHEM - De Beautyfabriek in Doetinchem heeft dinsdag de deuren gesloten nadat twee medewerkers positief zijn getest op het coronavirus. De klanten en contacten van de medewerkers zijn door de GGD benaderd om in thuisquarantaine te gaan.

"Het is zuur, maar nog belangrijker is de gezondheid van onze medewerkers en klanten", zegt bedrijfsleidster Anke Aalvanger van de Beautyfabriek. De kap- en schoonheidssalon vindt het niet verantwoord om onder de huidige omstandigheden open te blijven.

"Wij nemen onze verantwoordelijkheid en gaan tot volgende week dicht." De twee medewerkers die positief zijn getest zitten in thuisquarantaine. "De één voelt zich fit en de ander verkouden", aldus Aalvanger.

Richtlijnen RIVM gevolgd

De Beautyfabriek ging in maart al een week eerder dicht dan verplicht en volgde bij de heropening de richtlijnen van het RIVM. "Onze klanten wordt gevraagd naar een gezondheidscheck en onze medewerkers, behalve de kappers, droegen een mondkapje", zegt Aalvanger. "Als we over een week weer open kunnen, geldt er meteen een mondkapjesplicht voor alle medewerkers."

Volgens de GGD Noord- en Oost-Gelderland zijn alle contacten van de medewerkers benaderd om in thuisquarantaine te gaan en hebben zij de instructies vanuit het RIVM ontvangen.

De Beautyfabriek hoopt vanaf volgende week woensdag weer open te kunnen.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem REGIO8 Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: