Nieuws

Marcouch steekt Beiroet hart onder de riem

Burgemeester Ahmed Marcouch.
Burgemeester Ahmed Marcouch. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft op zijn socialmediakanalen zijn steun betuigd aan de slachtoffers van het ongeluk in de Libanese hoofdstad Beiroet. Daarbij vielen naar schatting zeker honderd doden en raakten meer dan vierduizend mensen gewond.
"Vanuit Arnhem onze innige deelneming aan het Libanese volk bij dit afgrijselijke ongeluk in Beiroet", schrijft Marcouch, gevolgd door een Arabische tekst.
De Arabische tekst betekent, vrij vertaald: "Beiroet, vanuit de Nederlandse stad Arnhem breng ik mijn oprechte medeleven over met onze broeders in Libanon, als gevolg van de tragische explosie, waarbij ik God Almachtig oproep om de gewonden snel te herstellen en de families van de slachtoffers geduld en troost te bieden."

Explosie door ammoniumnitraat

De explosie in Beiroet is veroorzaakt door een grote lading ammoniumnitraat, zegt president Michel Aoun. Er lag al sinds 2014 zo'n 2750 ton van het spul opgeslagen. Het zit in sommige soorten kunstmest en kan onder bepaalde omstandigheden ontploffen.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Er wordt verwacht dat het dodental nog verder oploopt. Een groot aantal mensen wordt bovendien nog vermist.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!