Kip, gehakt en rozijnenbroodjes: politie vat diepvriesdief in de kraag

EDE - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Sportlaan in Ede een man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht ingebroken te hebben op verschillende adressen in Ede en daarbij spullen te hebben meegenomen. Voor een paar bijzondere zaken die hij bij zich had, kon de man geen verklaring geven.

De politie laat via Instagram weten dat de man staande werd gehouden naar aanleiding van een melding van een verdachte situatie in een tuin aan de Bodenheimstraat, eerder die nacht. De man droeg ingevroren zelfgemaakte rozijnenbroodjes, kipfilet, gehakt en allerhande gereedschap bij zich: een slijptol, een schroevendraaierset, een accuschroefboormachine en een freesmachine.

Hoe de man aan die spullen kwam, kon hij niet zeggen. Daarop is hij aangehouden. Wie één van de genoemde spullen mist, kan contact opnemen met de politie. "Kijk even in uw vriezer!", voegt de politie toe. In een ander bericht stelt de politie dat in een steegje een jutezak werd gevonden met nog meer diepvriesproducten.

Diefstal uit tuinen en schuren

De laatste tijd heeft Ede vaker te maken gehad met diefstal uit tuinen en schuren. De diefstallen vinden voornamelijk 's nachts plaats. De dader(s) betreden de tuin, voelen aan deuren en ramen en als deze niet zijn afgesloten maken ze van de gelegenheid gebruik om rond te kijken en goederen weg te nemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede XON Nieuws
Deel dit artikel: