Branco van den Boomen lijkt De Graafschap te verlaten

DOETINCHEM - De Graafschap raakt mogelijk één van zijn belangrijkste spelers kwijt. Voor Branco van den Boomen bestaat veel belangstelling, zo bevestigt technisch manager Peter Hofstede.

De 25-jarige Van den Boomen kan terugkijken op een goed seizoen, vooral na de winterstop was de dynamische middenvelder uitstekend op dreef en was hij vaak de drijvende kracht van het elftal. Naar verluidt azen meerdere eredivisieclubs op de Brabander die nog een contract heeft voor twee jaar bij De Graafschap.

Romantisch

"Interesse is er altijd wel, maar voor Van den Boomen is de belangstelling inderdaad het meest concreet", beaamt Hofstede. "Er informeren meerdere clubs en het zou heel vervelend zijn als we hem zouden kwijtraken."

Snoei sluit zich daar bij aan. "Het is misschien romantisch gedacht van mij, maar ik dacht dat we samen aan een nieuwe missie zijn begonnen om alsnog de eredivisie in te gaan."

"Ik hou mijn hart vast, want er wordt serieus aan spelers getrokken", merkt Snoei op zonder dat hij de naam van Van den Boomen wil bevestigen. "Ik kon zelf ook de eredivisie in, maar wil graag met mijn selectie de opdracht aangaan om met De Graafschap te promoveren. Ik dacht die opdracht bij iedereen enorm leefde."

Half miljoen euro

Eind augustus betaalde de club uit Doetinchem een transfersom voor de middenvelder. De Graafschap doet dat zelden. Voor ongeveer 325 duizend euro werd Van den Boomen overgenomen van FC Eindhoven. De Graafschap wil zeker een half miljoen euro hebben voor de speler. "Er zal dan inderdaad een prijs betaald moeten worden", zegt Hofstede.

De transferperiode loopt dit jaar tot 7 oktober.

Zie ook: Nieuwe spelers De Graafschap moeten extra aan de bak van Snoei

Deel dit artikel: