NEC verslaat De Treffers met 2-0 in oefenwedstrijd

GROESBEEK - NEC heeft de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding met 2-0 gewonnen uit tegen De Treffers. Na een matige eerste helft sloeg NEC na rust toe.
De Treffers kreeg onlangs en officiële waarschuwing vanwege het slordig omgaan met de coronaregels bij de wedstrijd tegen De Graafschap. Tegen NEC was het toch weer opvallend druk op het terras bij de kantine, die tijdens de wedstrijd wel gesloten bleef.
NEC, met Edgar Barreto, Jordy Bruijn en Kevin Bukusu op de tribune, begon heel behoorlijk met wat snelle combinaties en aardige acties van Elayis Tavsan en Ayman Sellouf. Uit een voorzet van Bart van Rooij kopte Ole Romeny net naast. Maar de beste kans was voor De Treffers. Voormalig NEC'er Lowie van Zundert, die net naast mikte.

Geen kansen meer

Daarna werd het allengs minder. De spelers van NEC zochten te vaak de ingewikkelde oplossing en tot serieuze kansen kwamen ze nauwelijks nog. De Treffers bleef eenvoudig op de been. Vlak voor rust sloeg de vlam even in de pan na een incident tussen Van Zundert en Souffian El Karouani. Maar de ruststand was 0-0 en daar viel weinig op af te dingen.

Openingstreffer Beekman

Na rust had NEC vrijwel constant balbezit, maar het tempo was te laag. Cas Odenthal kopte op de lat. Na een slippertje van Rens van Eijden maakte Bart van Rooij een lichte overtreding en kreeg de thuisclub een vrije trap. Boy van de Beek (foto) schoot de bal in handen van doelman Mattijs Branderhorst.
NEC wisselde flink en de invallers forceerden het openingsdoelpunt. Terry Sanniez gaf een voorzet die door Thomas Beekman knap werd afgerond.

Slotakkoord

Daarna kwam er meer ruimte en Jonathan Okita raakte de paal. En Beekman maakte met een kopbal bijna zijn tweede uit een goede voorzet van Anton Fase. In de slotfase probeerden de Groesbekers nog wat te forceren, maar zonder succes. Het slotakkoord kwam van de sterk spelende Okita in de laatste minuut.
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!