Zomerschool voor kinderen in Epe en Heerde

VAASSEN - Ruim veertig kinderen in de basisschoolleeftijd uit de gemeenten Epe en Heerde gaan deze maand in Vaassen op zomerschool. Het zijn kinderen van ouders die niet langer dan vier jaar in Nederland wonen. De opzet van deze school is om het Nederlands in de zes weken durende schoolvakantie levend te houden.

De ouders spreken geen Nederlands, waardoor de spreekvaardigheid wegzakt. Epe begon twee jaar geleden met de zomerschool; Heerde haakte vorig jaar aan.

Door de coronacrisis kan dit keer geen programma voor de ouders worden opgezet. "Dat hopen we volgend jaar weer op te pakken", zegt projectmanager Marleen Witteveen.

Drie keer per week met de bus

De opzet is speels en zeker niet schools. Drie keer in de week worden de kinderen uit Wapenveld, Heerde en Epe met een bus naar Vaassen gebracht. Dat kan door de inzet van een groot aantal vrijwilligers. ’s Ochtends wordt op speelse wijze het Nederlands geoefend met daarbij een vleugje rekenen.

Het kennisniveau is dat van groep drie. ’s Middags ligt het accent op sport, gezondheid, kunst en cultuur. Dan sluiten ook kinderen aan die niet op vakantie kunnen.

Wethouder in Epe Erik Visser, die de opening van de zomerschool verrichtte, liet weten dat dit initiatief breed wordt omarmd. De gemeenten Epe en Heerde werken ruimhartig mee. 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Epe RTV 794 Vaassen Nieuws
Deel dit artikel: