Meer studenten willen op kamers in Wageningen

WAGENINGEN - Het aantal inschrijvingen van Nederlandse studenten in Wageningen is licht gestegen ten opzichte van vorig jaar. Veel van hen zijn nu druk op zoek naar een kamer. Op ROOM.nl hebben 2.402 studenten aangegeven dit studiejaar in Wageningen te gaan starten met hun studie.

De lichte stijging is mogelijk te verklaren doordat meer vwo-leerlingen een diploma hebben gehaald en studenten geen tussenjaar nemen om naar het buitenland te gaan. 

De impact van Covid-19 op de werkelijke instroom en op de totale inschrijvingen voor huisvesting is nog onzeker. Mogelijk blijven studenten het aankomend studiejaar nog thuis wonen, omdat een deel van de colleges online wordt gegeven.

Wel of niet op kamers

Ook kan de verminderde economische situatie in Nederland een reden zijn om voorlopig niet op kamers te gaan. Maar het kan ook de andere kant op en vinden studenten het niet prettig elke dag met het openbaar vervoer te reizen en kiezen ze ervoor om juist wel op kamers te gaan.

Hoeveel internationale studenten deze en volgende maand naar Wageningen komen, is nog niet exact bekend. Studentenhuisvester in Wageningen en Ede Idealis verwacht dat alle kamers per 1 september verhuurd zijn. 

 

Meer over dit onderwerp:
RTV Rijnstreek XON Nieuws
Deel dit artikel: