100.000 euro en Rolex gestolen: verdachte hoort half jaar cel eisen

APELDOORN - Gouden sieraden, ruim 100.000 euro contant geld en een Rolex-horloge. Een 33-jarige man uit Veenendaal wordt ervan verdacht die in januari dit jaar te hebben gestolen uit een woning in Apeldoorn. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een half jaar celstraf tegen hem geëist.

De verdachte zou op 30 januari zijn binnengedrongen in het huis aan de Platinastraat. Volgens het OM ging hij ervandoor met de kluis met inhoud. De gestolen sieraden zijn van overleden familieleden van de bewoner. Daarnaast werden er autosleutels en een bankpas buitgemaakt.  

Loodzware kluis

De 33-jarige werd binnen twee maanden na de inbraak aangehouden. Hij zou de kluisroof niet alleen gepleegd hebben. Op beelden van een beveiligingscamera zijn twee mannen te zien.

Ze klimmen via de ventilatie aan de zijgevel het platte dak op. Door het badkamerraam te forceren lukte het ze om binnen te komen. Het tweetal neemt uit de woning een loodzware grote kluis mee. 

Bureau GLD en Opsporing Verzocht hebben eerder dit jaar aandacht aan de zaak besteed. Het is nog onduidelijk of de tweede verdachte is opgepakt.

Schadevergoeding van 110.000 euro

Dinsdag stond alleen de man uit Veenendaal terecht voor de rechtbank in Zutphen. Daar eiste de openbaar aanklager ook dat hij een schadevergoeding van ruim 110.00 euro moet betalen.

Ook wil het OM dat de schorsing van zijn voorlopige hechtenis wordt opgeheven. Dat zou betekenen dat de man weer vast komt te zitten.

Zie ook: Spullen van emotionele waarde weg na inbraak

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: