Doetinchemse horeca volgt coronaregels beter op, volgens de gemeente

DOETINCHEM - Horecazaken in de binnenstad van Doetinchem hebben zich volgens de gemeente afgelopen weekend beter aan de coronamaatregelen gehouden. De horeca lag onder een vergrootglas nadat het weekend daarvoor veel overtredingen werden geconstateerd.

“Het beeld dat we terugkrijgen van onze boa’s en de politie is dat de regels bij de horeca nu veel beter worden nageleefd”, zegt een gemeentewoordvoerder. Volgens de gemeente staan terrassen goed opgesteld en spreekt personeel gasten actief aan als er te veel mensen te dicht bij elkaar aan één tafel zitten.

Brieven naar horeca

Doetinchem stuurde vorige week brieven naar de horeca om te hameren op het belang van de coronamaatregelen. “Afgelopen vrijdag zijn er nog gesprekken geweest met enkele horecaondernemers om een vinger aan de pols te houden.”

Café ZusenZo aan de Kapoeniestraat heeft naar aanleiding van de brief van de gemeente besloten om de deuren voorlopig te sluiten, nadat Doetinchem dreigde met een dwangsom voor het overtreden van de coronaregels. De gemeente is vanaf eind mei al intensief met de horeca in gesprek over de te nemen maatregelen en hoe deze vorm te geven.

'Bezoekers moeten horeca helpen'

“Wij roepen bezoekers op om de horeca hierbij te helpen en zich ook aan de regels te houden. Beide partijen zijn immers verantwoordelijk voor het naleven van de regels”, aldus een gemeentewoordvoerder.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem REGIO8 Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: