Treinbedrijf zegt sorry voor wakkertoeteren Arnhemmers

ARNHEM - Treinvervoerder Abellio biedt maandag excuses aan voor het wakkertoeteren van Arnhem. Een technisch defect aan een trein zorgde ervoor dat de toeter rond 05.45 uur tot ver in de omtrek te horen was. Veel Arnhemmers reageerden verontrust op het alarmerende geluid.

Het geluid was minutenlang te horen nadat de trein vertrok vanaf Arnhem Centraal. "Het ging om een technisch defect dat ontstaat bij het opstarten van de trein voordat de dienstregeling begint", meldt een woordvoerster van Abellio, het Duitse treinbedrijf dat een dienstregeling onderhoudt tussen Arnhem, Emmerich en Düsseldorf. "En zoals uit de video wel blijkt, houdt dat probleem een tijdje aan."

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Het defect was al bekend bij de technische afdeling van Abellio. "Onze mensen werken aan een oplossing, zodat we mensen niet langer wakker maken in de ochtend. We bieden onze excuses aan voor de overlast", zegt de woordvoerster.

Zie ookArnhem schrikt wakker van luid toeterende trein

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: