CDA: wildplassen moet stoppen

ELSPEET - Berichten over de overlast van wildplassen heeft het CDA bij monde van Koos Meijer, vragen doen stellen aan het college. Met het toenemend aantal toeristen in eigen land en dus ook op de Veluwe en in samenhang met coronamaatregelen, neemt het wildplassen toe.

Meerdere openbare toiletgelegenheden zijn gesloten, zoals op de Stakenberg en het Transferium, waardoor men zijn toevlucht neemt tot de struiken en bossen. Ook het toiletbezoek van niet gasten in de horeca wordt als hinderlijk ervaren.

Het college heeft gereageerd op de vragen van het CDA en geeft aan dat de openbare toiletgelegenheid naast het gemeentehuis weer is geopend en op het speelterrein van de Stakenberg is ééntje weer open. De ander is nog defect en zal gerepareerd worden. Het toilet in het paviljoen van het Transferium blijft nog gesloten omdat daar de 1,5 meter niet gehandhaafd kan worden. Gekeken zal worden of het afsluiten van de toren een optie is en dan alleen het paviljoen inclusief het toilet geopend kan worden.

 

Deel dit artikel: