Grote kermisfamilie uit Rumpt mag na maanden weer aan de slag

GELDERMALSEN - De familie Eckelboom staat al meer dan 100 jaar op de kermis en woont al jaren op een woonwagenkamp in Rumpt. De familie - met meer dan 60 leden - is een begrip in de kermisbranche omdat ieder gezin een eigen attractie heeft. Deze week mogen zij eindelijk weer aan de slag met suikerspinnen en botsauto's.

Zo lang geen kermis, dat maakte de familie niet eerder mee. Harry Kars (54) staat sinds zijn 14e op de kermis en heeft in al die jaren nooit meegemaakt dat er geen kermis was. En nu mag het eindelijk weer: "Het voelt als een klein kind in de ballenbak. De kermis is mijn lust en mijn leven."

Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder.

Normaal staan de gezinnen op twintig kermissen per jaar. Kars: "We waren de crisis van 2008 nog maar net te boven. De afgelopen twee jaar ging het weer goed."

'Water staat tot aan de neus'

De familie Eckelboom is blij dat de gemeente West Betuwe een vergunning heeft verstrekt voor meerdere kermissen in de gemeente. De laatste maatregelen worden dan ook fluitend uitgevoerd. Al blijft de toekomst heel onzeker. Hans Eckelboom: ''Het water staat tot aan de lippen, wat zeg ik, tot aan de neus.''

De kermis in Geldermalsen is van woensdagmiddag tot en met zaterdagavond in Geldermalsen te bezoeken.

Deel dit artikel: