Scherpenzeel is weer een kleine gemeente

SCHERPENZEEL - Barneveld, Kootwijk, Voorthuizen en Zwartebroek: de dorpen behoren niet langer tot de gemeente Scherpenzeel. De actiegroep Scherpenzeel Anoniem heeft de stickers op de plaatsnaamborden met 'gem. Scherpenzeel' weer verwijderd. Dat gebeurde op aandringen van de gemeente Barneveld, de daadwerkelijke 'eigenaar'.

Vorige week plakte de actiegroep alle borden vol stickers als reactie op de herindeling met Barneveld. De provincie wil het kleinere Scherpenzeel laten samengaan met het grotere Barneveld, maar de actievoerders opperden om de dorpen van Barneveld juist onder de gemeente Scherpenzeel te laten vallen.

Zie ook: Van Barneveld tot Zwartebroek, alles is nu 'gemeente Scherpenzeel'

De gemeente Barneveld kon wel lachen om de ludieke actie, omdat het is bedoeld 'om een maatschappelijke discussie aan te zwengelen'. Tegelijkertijd noemde een woordvoerder het 'gewoon vandalisme'.

Alle stickers weer weg, als het goed is

De gemeente verzocht de actievoerders om de stickers eind van deze week weer zelf te verwijderen. 

Dat hebben ze gedaan, al weten ze niet helemaal zeker of alle stickers nu weg zijn. "We hebben echt ons best gedaan om ze allemaal te verwijderen, maar we hadden niet bijgehouden waar ze allemaal opgeplakt waren. Dat was achteraf gezien misschien wel handig geweest", klinkt het.

Bekijk de beelden van de stickeractie:

Zie ook: Provincie blijft bij standpunt: Scherpenzeel beter af bij Barneveld

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: