Vier verdachten achter drugslab nog vast, vrouw op vrije voeten

ARNHEM - Vier verdachten die betrokken waren bij een drugslab in Sluis blijven 90 dagen in voorarrest blijven. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Arnhem besloten. Het gaat om twee mannen uit Beneden-Leeuwen van 20 en 49 jaar, een man van 31 jaar uit Arnhem en man van 38 jaar uit Bathmen. Zij werden begin juli aangehouden.

Aanvankelijk pakte de politie vijf verdachten op. Een van hen - een vrouw van 23 jaar uit Arnhem - mag het onderzoek nu thuis afwachten. Zij is voorlopig in vrijheid gesteld, zo zegt de woordvoerder van het Parket Oost Nederland

Bedrijfspand Tiel

De verdachten zijn aangehouden op verdenking van productie van synthetische drugs in het Zeeuwse lab. Bij de doorzoekingen zijn diverse spullen in beslaggenomen, waaronder voertuigen en administratie. Ook is daarbij een bedrijfspand in Tiel doorzocht.

Team Criminele Inlichtingen

Allen zouden een rol hebben gespeeld bij het drugslab in Zeeland, waar vermoedelijk chrystal meth werd geproduceerd, zo heeft de politie laten weten. Het lab was ten tijde van de inval op 2 juli niet meer actief en is inmiddels ontruimd.

Het onderzoek van de politie startte ongeveer een jaar geleden nadat er bij de regionale recherche in Oost-Nederland informatie binnenkwam via het Team Criminele Inlichtingen.

Zie ook: Vijf arrestaties na nieuwe ontdekking van crystal meth-lab

 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: