Nieuws

Verwoestende woningbrand Arnhem: 'man stak parketvloer in brand'

Foto Jean Marc Regelink Persbureau Heitink
Foto Jean Marc Regelink Persbureau Heitink
ARNHEM - Een 60-jarige man uit Arnhem wordt ervan verdacht een verwoestende woningbrand aan de Laan van Klarenbeek te hebben veroorzaakt door een houten parketvloer en tapijt in de woonkamer in brand te steken. Dat bleek woensdag tijdens de rechtszitting in Arnhem, waarbij de rechtbank zich voor het eerst over de zaak boog.
De bewoner van het huis zou op 15 april een tapijt of kleed en de parketvloer besprenkeld hebben met wasbenzine en diesel, de flessen in de woonkamer hebben achtergelaten en daarna een brandende lucifer op de vloer hebben gegooid. Een enorme explosie was het gevolg en de woning ging in vlammen op.
Volgens het Openbaar Ministerie ontstond er daardoor ook levensgevaar voor de omwonenden. De verdachte werd nog diezelfde nacht opgepakt. Hij zit nog vast.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Rechtszaak woningbrand Arnhem: 'Verdachte stak vloer in brand'

Woning net verkocht

De tussenwoning aan de Laan van Klarenbeek was net verkocht. Een paar dagen voor de overdracht werd het huis in de as gelegd.
De brand zou mogelijk te maken hebben met een familieconflict over een erfenis.

Bekentenis

Volgens dagblad De Gelderlander heeft de 60-jarige man bekend.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!