Nieuws

Brand op Korenmarkt in Arnhem, meerdere woningen ontruimd

De brandweer in actie op de Korenmarkt in Arnhem.
De brandweer in actie op de Korenmarkt in Arnhem. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
ARNHEM - In het centrum van Arnhem heeft dinsdagochtend brand gewoed. Meerdere appartementen en horecazaken op de Korenmarkt liepen vol rook en moesten worden ontruimd.
Er werd rond 06.30 uur alarm geslagen voor de brand, in de buurt van de kroegen 5th Avenue en Freaky Piano Bar aan de Luthersestraat. “De brandhaard was moeilijk te vinden, omdat een aantal panden al vol rook stond”, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Midden weten.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Brand op Arnhemse Korenmarkt, woningen ontruimd
De brand bleek uiteindelijk te zijn ontstaan in een meterkast in een horecazaak. De brandweer kon volgens de woordvoerder snel het sein brand meester geven.

Omvang schade nog onduidelijk

De panden worden geventileerd, waarna de bewoners weer hun huis in kunnen. Hoe groot de schade is, kan hij nog niet zeggen.
Ook de eigenaar van de horecabedrijven, Khalid Oubaha, kan daar dinsdagochtend nog geen uitsluitsel over geven. Volgens hem is er vooral sprake van rookschade in de Freaky Piano Bar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!