Bewoners schrikken wakker van harde knal in Tiel, deur en ruiten gesneuveld

TIEL - De bewoners van een woning in Tiel zijn midden in de nacht gewekt door een harde knal. Toen ze gingen kijken bleek de deur volledig ontzet en lagen de ruiten eruit. Dat meldt de politie dinsdag.

De knal was maandagochtend rond 02.00 te horen bij de woning aan de Drumptselaan. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak was. Vermoedelijk gaat het om een vuurwerkbom die tegen de voordeur geplaatst is.

Buurtbewoners die opgeschrokken werden door de knal, tasten in het duister over de oorzaak. Mogelijk zou de bom volgens hen voor een vorige bewoner bedoeld zijn, omdat de huidige bewoner er pas kort woont. De politie kan nog niet zeggen of het om een doelbewuste actie gaat.

Getuigen gezocht

De politie is nog op zoek naar de dader(s). Getuigen die iets hebben gezien of gehoord, krijgen het verzoek om contact op te nemen.

Eerder deze maand werd aan De Kogge in Tiel al een voordeur in brand gestoken. Daar werd onderzoek gedaan naar een mogelijk verband met de afpersingszaak in Hedel. In die zaak werden de voordeur van een medewerker in Hedel in brand gestoken en twee huizen in Kerkdriel beschoten.

De politie zegt geen verband te zien tussen de knal aan de Drumptselaan en de afpersingszaak.

Zie ook: Voordeur in brand gestoken, politie onderzoekt link met afpersingszaak Hedel

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel RegioTV Tiel Tiel Politie Nieuws
Deel dit artikel: