Nieuws

Wat vind jij: Voel jij je nog veilig op de fiets?

© ANP
Het aantal 70-plussers dat om het leven komt bij een fietsongeluk is de afgelopen twintig jaar flink toegenomen, volgens het CBS. Voel jij je nog veilig op de fiets?
De stijging komt doordat Nederland steeds meer 70+'ers telt, maar ook doordat ze steeds meer fietsen, mede dankzij de e-bike.
Van alle fietsdoden was vorig jaar 59 procent 70 jaar of ouder. In alle andere leeftijdsgroepen nam het aantal omgekomen fietsers de afgelopen twintig jaar juist af, onder jongeren tot 30 jaar zelfs met 64 procent.
Het aantal fietsers dat omkwam bij een ongeluk schommelde tussen 1999 en 2019 steeds rond de 200 per jaar, maar de gemiddelde leeftijd van de slachtoffers is dus flink gestegen.
Voel jij je nog veilig op de fiets?
UPDATE: Je kunt niet meer stemmen op deze stelling, deze is gesloten.
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!