Nieuws

Van Vleuten wint opnieuw in Baskenland

Wereldkampioene Annemiek van Vleuten in haar regenboogtrui.
Wereldkampioene Annemiek van Vleuten in haar regenboogtrui. © ANP
PAMPLONA - Annemiek van Vleuten heeft vrijdag voor de tweede dag op rij een overwinning behaald in het vrouwenwielrennen. De 37-jarige Wageningse won de Clásica Femenina Navarra met een machtige solo.
In de rit van Pamplona naar Pamplona reed ze lange tijd samen met Elisa Longo Borghini aan kop. Met nog twintig kilometer te gaan demarreerde ze, om vervolgens solo over de streep te komen.
Donderdag deed ze hetzelfde in de rit van Pamplona naar Lekunberri, door in de slotfase weg te springen bij Mavi García en landgenote Anna van der Breggen. 

Derde zege dit seizoen

Het is voor Van Vleuten de derde zege van dit seizoen. Eind februari won de wereldkampioene van Mitchelton-Scott bij de opening van haar seizoen al de Omloop Het Nieuwsblad. 
Zondag kan Van Vleuten op jacht gaan naar de volgende zege. Dan verschijnt ze aan de start van de Durango-Durango Emakumeen Saria, het derde deel van het drieluik dat in Baskenland wordt verreden. 
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!