Nieuws

Deelnemers alternatieve Vierdaagse lopen 1,3 miljoen kilometer

De afgelopen dagen waren 20.373 wandelaars op pad.
De afgelopen dagen waren 20.373 wandelaars op pad. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Wandelaars die deze week deelnamen aan de alternatieve Vierdaagse hebben samen ruim 1,3 miljoen kilometer afgelegd. Dat laat de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) vrijdag weten.
Volgens de wandelbond is er niet alleen in Nederland gelopen, maar ook in onder meer Cambodja, Japan, Spanje en Tsjechië en op Curaçao. Vijftien militairen liepen vanaf de vliegbasis Woensdrecht naar Nijmegen.
In totaal volbrachten vrijdag 20.373 lopers hun alternatieve Vierdaagse. Zij krijgen een speciaal ontworpen medaille. De jongste deelnemer was 6 jaar, de oudste 93 jaar. Deelnemers mochten ook 10 of 20 kilometer per dag lopen, terwijl in de echte Vierdaagse minimaal 30 kilometer per dag moet worden afgelegd. Een app stippelde elke dag een route vanaf een zelfgekozen plek uit.
Veel lopers sloten hun wandeltocht vrijdag af op de Sint Annastraat in Nijmegen, de traditionele Via Gladiola van de intocht van de Vierdaagse. Nijmegen legde vrijdag de laatste hand aan de reconstructie van de doorgaande weg, die nu lantaarnpalen heeft met daarin een uitgesneden gladiool.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!