Ongelukken en vakantieverkeer zorgen voor drukte op wegen

ARNHEM - De snelwegen in Gelderland stonden vrijdag aan het begin van de middag flink vol door vakantiegangers, pech en ongevallen. Voor de A12 en A50 bij Arnhem veroorzaakten flink wat oponthoud.

Rond 13.00 uur stond er op de A50 tussen Valburg en Wolfheze 12 kilometer file, met bijna drie kwartier vertraging als resultaat. Oorzaak waren bergingswerkzaamheden, aldus de ANWB. De A325 richting Arnhem stroomt daardoor ook aardig vol.

Op de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem was het eveneens raak: 15 kilometer file en een half uur langere reistijd. Hier zorgde een kapotte vrachtwagen voor de problemen. Eén rijstrook was dicht. De andere kant op stond er ook file, en dat waren vooral vakantiegangers.

Op de A2 in het Rivierengebied was in beide richtingen ook geduld nodig na een ongeval. Op de A1 bij Barneveld was het ook aansluiten geblazen, maar daar bleven de problemen beperkt.

Omstreeks 15.30 uur waren de Gelderse snelwegen nog steeds vrij druk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: