'Spoorpetitionaris': gebruik Valleilijn kan beter

EDE - Tim Sekac uit Amsterdam noemt zichzelf een 'spoorpetitionaris', die voor een duurzamer Nederland is. Hij ijvert voor meer spoorlijnen of verbeterd spoor in plaats van snelwegen. Zijn nieuwste project is Valleilijn. Sekac vindt de Apeldoorn naar Barneveld en Ede absurd lang.

Wie van Apeldoorn naar Barneveld en Ede wil reizen, moet in Amersfoort overstappen en een trein terug nemen. Ook de bus van Apeldoorn naar Ede doet er een een uur over.

De Valleilijn vanaf Ede zou bij Barneveld (centrum) een afbuiging richting Apeldoorn moeten krijgen, vindt Sekac, met onderweg twee stations bij Stroe en Uchelen. Zo kan de reistijd van Ede naar Apeldoorn en terug met circa 25 minuten gereduceerd worden.

Ook zou er een Valleilijndienst tussen Amersfoort en Apeldoorn moeten komen die dan stopt in Hoevelaken, Barneveld (Noord), Stroe en Uchelen. 

Sekac adviseert om de huidige treindienst van Amersfoort naar Ede-Wageningen over bestaand spoor door te laten rijden naar Arnhem. Zo hoeven reizigers in Ede-Wageningen niet meer over te stappen.

De petitie kan online getekend worden.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede XON Ede Nieuws
Deel dit artikel: