Nieuws

Wandelaars lijken gewoon in Nijmegen te finishen, drukte op pontje in Cuijk

Wandelaars lijken gewoon in Nijmegen te finishen, drukte op pontje in Cuijk.
Wandelaars lijken gewoon in Nijmegen te finishen, drukte op pontje in Cuijk. © ANP (archief
CUIJK - Veel wandelaars van de alternatieve Nijmeegse Vierdaagse lijken vandaag gewoon in Nijmegen te willen finishen. Het was op de officiële route vrijdagmorgen aardig druk bij het pontje in Cuijk, waar normaal gesproken een pontonbrug ligt.
Schipper Bart had om 6.50 uur al zijn eerste wandelaars op de pont. "Dat was een groepje van tien. Daarna kwamen er vaker wandelaars die nu met de pont overgaan. Dat is wel fijn, dan heb ik vandaag wat te doen in de ochtend."
Toch verwacht Bart dat het nog drukker gaat worden vandaag. "Normaal gesproken is rond 13.00 uur het hoogtepunt, want dan moeten ze nog 15 kilometer naar Nijmegen. De meesten zullen dan langskomen."
Voor de wandelaars is het pontje natuurlijk wel iets anders dan de pontonbrug. "Maar dit jaar is alles anders, zegt een meneer die al 43 keer de Vierdaagse liep. "Maar vandaag loop ik wel de officiële route hoor."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!