Nieuws

Particuliere musea hebben het zwaar: 'Vallen overal buiten de boot'

Wendy Bakker van het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur.
Wendy Bakker van het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur. © Omroep Gelderland
TERSCHUUR - Ook het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur gaat een zware tijd tegemoet. Trok het museum vorig jaar nog 40.000 bezoekers, dat zal nu wel anders zijn. Omdat ze een particulier museum zijn, krijgen ze geen subsidie vanuit Den Haag. De hoop is nu gevestigd op de gemeente.
De Museumvereniging luidt de noodklok. Zonder financiële injectie en versoepeling van de coronamaatregelen, haalt een kwart van de Nederlandse musea de volgende zomer niet, is de vrees.
Bekijk hier de video (tekst gaat daaronder verder):
Particuliere musea hebben het zwaar: 'Vallen overal buiten de boot'
"Het zijn niet de beste tijden", vertelt Wendy Bakker namens het Terschuurse museum. "We gaan groepen, bussen en uitjes missen, ook qua omzet." Om dat te compenseren is het museum nu zeven in plaats van zes dagen per week open en heeft het de openingstijden verruimd.

'Er is nog hoop'

Desondanks kleuren de cijfers op dit moment rood. "We hebben bij de gemeente Barneveld aangegeven dat het misschien gek is dat wij 35.000 tot 40.000 bezoekers per jaar hebben en daarmee als middelgroot museum toch overal buiten de boot vallen", geeft Bakker aan. Hoop is er volgens haar nog steeds.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!