Extern onderzoek na harde botsing in gemeentebestuur Ermelo

ERMELO - Op advies van de commissaris van de Koning komt er een extern onderzoek naar het gemeentebestuur van Ermelo. Een verkenner moet daar zorgen voor meer evenwichtig bestuur. De gemeenteraad maakte dat woensdag bekend.

In Ermelo is al langer sprake van een onwerkbare situatie. Het bestuur kwam in opspraak door een tv-uitzending van Opstandelingen, waarin de indruk werd gewekt dat burgemeester André Baars te vaak zijn oren laat hangen naar grote bedrijven.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Zie ook: Burgemeester Ermelo neemt afstand van suggestie vriendjespolitiek

Ook botste Baars met wethouder Leo van der Velden, die een onderzoek wilde naar het handelen van de burgemeester. Dat onderzoek kwam er niet en de wethouder ging tot september met verlof.

Verkenner start na de zomer

De gemeenteraad maakt zich zorgen over de ontstane situatie, die ook bij inwoners voor onrust heeft gezorgd. Er wordt naar eigen zeggen al maanden geprobeerd weer een werkbare situatie te creëren.

De afgelopen week voerden fractievoorzitters gesprekken met de Commissaris van de Koning. Die gaf het advies om een extern onderzoek te starten. 

Dat betekent dat er de komende maanden een verkenner wordt aangesteld, die weer voor 'een evenwichtig bestuur' in de gemeente moet zorgen. De verwachting is dat de verkenner na het zomerreces met het onderzoek begint.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ermelo Ermelo Nieuws
Deel dit artikel: