Nieuws

Jongeren Heteren leggen eigen 'coronaproof' chillstrand aan

Het strand in aanleg.
Het strand in aanleg. © Omroep Gelderland
HETEREN - Jongeren leggen donderdag in Heteren hun eigen 'chillstrand' aan. Het strandje wordt aangelegd omdat veel jongeren en hun ouders in coronatijd niet op vakantie gaan of kunnen. Er wordt 40 kuub zand gestort, zodat jongeren daar kunnen sporten en allerlei andere activiteiten kunnen opzetten.
"Wij willen iets leuks en unieks bieden en daarbij ook de ouders betrekken. Daarom organiseren we ook speciaal voor gezinnen een aantal activiteiten deze zomer. Dat is een leuk alternatief voor een hele lange periode waarin ouders en kinderen samen binnen opgesloten hebben gezeten. Ook ouders en broertjes en zusjes hebben dan een beetje vakantie.", zeggen de jongeren.
De jongeren en hun families hebben zelf grotendeels de benodigde tweeduizend euro voor het strandje bij elkaar gebracht. Er kwamen 117 donaties binnen. Ook de provincie heeft geld beschikbaar gesteld.
Bekijk de beelden hier. De tekst gaat eronder verder.
Jongeren Heteren leggen eigen 'coronaproof' chillstrand aan

'Coronaproof strand'

Nu lang niet iedereen het meer zo nauw lijkt te nemen met de coronamaatregelen en het coronavirus weer oplaait in ons land, is het de vraag of zo'n activiteitenstrand wel mogelijk is. De organisatie van het chillstrand Heteren zegt dat zij de maatregelen rondom corona heel serieus nemen, "dus veilig op afstand en wij houden ons strikt aan de maatregelen van de RIVM en de overheid. Dus plannen kunnen versoepelen of verscherpen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!