Nieuws

Programma voetbalclubs bekend, kijk hier tegen wie jouw ploeg start

© Broer van den Boom
ARNHEM - Het concept-speelprogramma van de eredivisie en de eerste divisie is woensdagmorgen bekend gemaakt door de KNVB. Daarin staat dat Vitesse de competitie begint bij RKC, NEC moet op de eerste speeldag naar Cambuur en De Graafschap ontvangt FC Den Bosch.
NEC begint het voetbalseizoen als eerste van de Gelderse clubs. De Nijmegenaren komen op vrijdag 28 augustus al in actie. De Graafschap speelt maandag 31 augustus tegen FC Den Bosch. Vitesse begint de competitie pas twee weken later, op 13 september.
Voor de Arnhemse club staan er al vrij snel topwedstrijden gepland. Ajax-Vitesse is op 26 september en Vitesse-PSV is op 25 oktober. 

Derby's

De Gelderse derby's tussen NEC en De Graafschap staan gepland op 27 september op de Vijverberg en op 21 februari in De Goffert. De clubs uit Nijmegen en Doetinchem sluiten het seizoen thuis af tegen respectievelijk FC Dordrecht en Helmond Sport. Vitesse sluit het seizoen thuis af tegen Ajax. 
Bekijk hier het hele schema, tekst gaat daarna verder:

Play-offs

Mochten de clubs de play-offs om promotie of Europees voetbal halen, dan zullen die wedstrijden worden afgewerkt over één duel in plaats van twee. Dat heeft te maken met beperkingen rond het coronavirus.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!