'We willen een goeie deal', personeel Wehkamp met petitie naar hoofdkantoor

MAURIK - Medewerkers van het Wehkamp-distributiecentrum in Maurik zijn dinsdagochtend met twee grote bussen afgereisd naar Zwolle om daar bij het hoofdkantoor een petitie aan te bieden. De actievoerders willen een beter sociaal plan.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Het distributiecentrum in Maurik, dat vorig jaar het 50-jarig jubileum vierde, gaat dicht. De 52 medewerkers komen daardoor op straat te staan. Vakbond FNV heeft al drie keer met het online winkelbedrijf onderhandeld over een sociaal plan.

'Mensen komen niet meer aan de bak'

"We hebben te horen gekregen dat het werk aan het einde van het jaar voor ons afloopt. Wehkamp heeft ons een ontslagvergoeding gegeven en daar zijn wij het niet mee eens. Die is onvoldoende. Er zijn mensen die hier al verschrikkelijk lang lopen en nu werkeloos worden en hoogstwaarschijnlijk niet meer aan de bak komen. Daar moet een goede regeling voor getroffen worden", vertelt Perry, een medewerker die al heel lang voor het bedrijf werkt.

Eerste staking ooit

De 52 medewerkers verzamelden zich dinsdagochtend bij de twee bussen. Ook hun leidinggevenden stapten in. Het werk in het distributiecentrum in Maurik ligt sinds maandagmiddag stil, de eerste keer in 65 jaar. 

''Als er een goeie deal komt, gaan we weer aan het werk", zegt Perry. "Eigenlijk een eindbod waar we met z'n allen tevreden mee kunnen zijn en dat ook een beetje recht doet aan hetgeen wat we al die jaren voor Wehkamp hebben gedaan."

Volgens Perry hebben 233 mensen de petitie getekend. "Niet alleen in Maurik, maar ook heel veel andere collega's steunen ons." Wehkamp vindt dat de medewerkers te vroeg met de staking komen, omdat de gesprekken nog gaande waren.

Zie ook: Medewerkers Wehkamp in Maurik leggen werk neer

Verslaggever Esther Hendriks sprak met de medewerkers.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Buren Maurik Nieuws
Deel dit artikel: