Opknapbeurt Waalbrug valt 25 miljoen euro duurder uit na vondst chroom-6

NIJMEGEN - De renovatie van de Nijmeegse Waalbrug kost 25 miljoen euro meer, omdat op 'grote schaal' het kankerverwekkende chroom-6 is aangetroffen. Dat zit in de conserveringslaag van de staalconstructie, laat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat weten.

De hogere kosten leiden ertoe dat de boogconstructie van de brug voorlopig geen beurt krijgt. Die kan namelijk nog tien jaar mee. Besloten is de conservering van de bogen tot 2030 uit te stellen. Dan is er budget, aldus de minister in een brief aan de Kamer.

De kosten van de renovatie komen dan uit op 65,2 miljoen euro in plaats van de eerder geschatte 40 miljoen euro.

De onderhoudsbeurt van de Waalbrug begon in maart vorig jaar en leidde aanvankelijk tot veel verkeersproblemen in en rond Nijmegen. Vrachtwagens moesten de brug mijden, maar deden dat niet altijd.

Het is de bedoeling dat werkzaamheden aan het wegdek van de brug medio augustus zijn afgerond. Daarna kan het verkeer weer normaal over de Waalbrug rijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: