Nieuws

Vrouw (21) met getrokken wapen aangehouden na schietpartij in Apeldoorn

Politie doet onderzoek na de schietpartij in Apeldoorn.
Politie doet onderzoek na de schietpartij in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Na de schietpartij in de nacht van zondag op maandag in Apeldoorn is een 21-jarige vrouw aangehouden. Ze zat in een auto die mogelijk bij de schietpartij betrokken was, meldt de politie maandagmiddag.
Maandagochtend werd nog gesproken van twee arrestaties, maar volgens de politie is alleen de 21-jarige verdachte meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident op de parkeerplaats aan het Markerichtersveld en wapenbezit. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zware vesten

De politie kreeg even na 02.00 uur melding van de schietpartij en ging er met zware vesten naartoe. Ooggetuigen lieten eerder al weten dat er twee auto's betrokken waren, waarbij een van de inzittenden meerdere keren op een grote auto zou hebben geschoten. Dat kan de politie niet bevestigen. Wel werden in de straat meerdere hulzen aangetroffen.
Volgens getuigen bevond één persoon zich nog in het huis, maar agenten zagen niemand toen ze binnenvielen. Wel werd niet veel later in Vaassen een wit voertuig gesignaleerd, dat bij het schietincident betrokken zou zijn geweest. De vrouw werd daarop met getrokken wapens aangehouden.

Nog veel onduidelijk

De toedracht van de schietpartij is vooralsnog onduidelijk. Ook is het niet bekend of er iemand gewond is geraakt. De politie doet nog onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!