Nieuws

'Schutter Apeldoorn schoot meerdere keren op grote auto'

De parkeerplaats in Apeldoorn waar de schietpartij plaatsvond.
De parkeerplaats in Apeldoorn waar de schietpartij plaatsvond. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Bij de nachtelijke schietpartij op een parkeerplaats in Apeldoorn waren twee auto's betrokken. Dat zeggen ooggetuigen. Een van de inzittenden zou zijn uitgestapt en '4 of 5 keer op een grote auto hebben geschoten'.
Voorafgaand aan de schietpartij zouden twee mannen ruzie hebben gehad bij een woning. Zij stapten allebei in een auto en scheurden naar de parkeerplaats aan het Markerichtersveld, waar de schietpartij plaatsvond. 

'Geen vuurwerk'

Buurtbewoners zeggen vier of vijf schoten te hebben gehoord. "Toen ik die schoten hoorde wist ik dat het geen vuurwerk was", zegt een van hen.
Ooggetuigen zagen ook hoe een vrouw uit een van de auto's stapte 'en terugliep naar de woning alsof er niks aan de hand was'. De auto's gingen er vervolgens met hoge snelheid vandoor.

Kogelhulzen op de parkeerplaats

Na de melding van de schietpartij was de politie snel ter plaatse. Agenten troffen volgens een correspondent bij aankomst op vier plekken kogelhulzen aan.
Na de schietpartij werd een vrouw met papieren zakken om haar handen afgevoerd, mogelijk om kruitsporen veilig te stellen. 
Volgens buurtbewoners is er vaker onenigheid bij het huis in de wijk De Maten, maar zijn het 'wel aardige mensen'. "Ze zeggen altijd hoi", aldus een van hen.
De politie doet nog altijd onderzoek naar de schietpartij. Het is nog onduidelijk of er gewonden zijn gevallen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!