Geen Vierdaagse, maar wel de herdenking in Groesbeek

GROESBEEK - Hoewel er dit jaar niet wordt gewandeld tijdens de Vierdaagse, ging de jaarlijkse herdenking op de Groesbeek Canadian War Cemetery wel door. En gewoon op de maandag, zoals elk jaar.

Om 11.00 uur begon de herdenking op de begraafplaats. Er waren alleen genodigden welkom om extreme drukte te voorkomen. Aanwezig waren de loco-burgemeester, marsleider en een aantal militairen. 

Tekst gaat verder na de video:

2916 gesneuvelde militairen

Ook de CAN militair attaché, Duitse delegatieleider, Royal Canadian Legion en Stichting Faces to Graves herdachten de 2916 militairen die in de Tweede Wereldoorlog sneuvelden en begraven liggen in Groesbeek. 

Elk jaar is er een herdenking voor de omgekomen militairen en op dag drie van de Vierdaagse voert de wandeltocht langs de Groesbeek Canadian War Cemetery. Militairen, maar ook wandelaars, herdenken dan de jonge Canadese militairen die daar begraven liggen.

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Omroep Gelderland

Herdenking militairen Aruba

Tijdens de ceremonie zijn ook twee militairen herdacht die zondag zijn omgekomen bij een helikoptercrash in Aruba. Het gaat om Christine Martens (34) en Erwin Warnies (33).

Andrew volgt vader en opa in Groesbeek

Vorig jaar was de Canadese militair Andrew Hill aanwezig bij de herdenking in Groesbeek. In navolging van zijn vader en opa liep hij toen mee met de Vierdaagse in Nijmegen. 

Lees ook: Canadees Andrew Hill volgt strijdende opa en wandelende vader naar Groesbeek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Groesbeek Tweede Wereldoorlog Nieuws
Deel dit artikel: