Foppen pakt Nederlands record op 5 kilometer

NIJMEGEN - Mike Foppen is er zondag niet in geslaagd de 5k Seven Hills Test Run 2020 te winnen. De Nijmegenaar liep een tijd van 13.31 in het Goffertpark. Die tijd betekende wel een officieel Nederlands record. Foppen was acht seconden langzamer dan de winnaar, Ouassim Oumaiz. Die finishte in 13.19, waarmee hij een nieuw Spaans record vestigde.

Foppen liep eerder dit jaar een tijd van 13.41 op hetzelfde parcous, tijdens de Corona Solorun. Zondag zag hij tegenstander Oumaiz, van Marokkaanse komaf maar lopend voor Spanje, al vroeg bij hem vandaan lopen. De opgedane achterstand maakte Foppen niet meer goed. Zijn finishtijd was echter wel een fraaie. 

Kijk hier de Seven Hills Test Run terug:

Bij de vrouwen won favoriet Maureen Koster. Zij liep een tijd van 15 minuten en 25 seconden. De mannen en de vrouwen startten op verschillende tijden: de vrouwen om 9.00 uur en de mannen om 9.06 uur, zodat de groep lopers niet te groot werd.

Bij de vrouwen liep voormalig topatleet Som mee als haas, om de vaart erin te houden voor favoriet Koster. Dat sorteerde effect: favoriet Koster sloeg al gauw een gat met haar achtervolgers, onder wie Lotte Krause en Kim Dillen. Uiteindelijk bereikte ze als eerste de meet. 

De race in Nijmegen werd geruime tijd stil gehouden voor publiek, om de hoeveelheid toeschouwers zo klein mogelijk te houden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: