Nieuws

Grol krijgt vermaning na overtreden regels

De entree van voetbalclub Grol.
De entree van voetbalclub Grol. © REGIO8
ULFT - Oost Gelre heeft voetbalclub Grol uit Groenlo een officiële waarschuwing gegeven, omdat tijdens een oefenwedstrijd tegen Silvolde de coronaregels niet werden nageleefd. Zo waren er donderdagavond meer dan 250 mensen op het sportpark en hield een groot aantal toeschouwers de anderhalvemeterregel niet aan.
"Het algemeen bestuur vindt de gele kaart volkomen terecht", aldus voorzitter Hans Scheinck. "Grol werd weliswaar overvallen door het grote aantal toeschouwers, maar had door aanwijzingen aan de poort en op de tribune deze situatie moeten voorkomen."
Volgens het bestuurslid heeft de club afgelopen week te weinig maatregelen genomen. "Er was niet voor gezorgd dat de toeschouwers langs de lijn anderhalve meter afstand van elkaar moesten staan en op de tribune waren geen stoeltjes weggehaald of afgeplakt als niet-beschikbare zitplaats."
Volgens Scheinck is de oefenpot een harde les. "Er was van tevoren gewoon te weinig aandacht aan deze eerste oefenwedstrijd besteed. Grol zal bij een volgende wedstrijd de coronavoorschriften beter opvolgen." De club verontschuldigt zich. "Grol biedt aan alle aanwezigen op het sportpark op donderdagavond 16 juli haar excuses aan."