Nieuws

Hardlopers mogen weer aan de bak in Nijmegen

Het startschot in Nijmegen.
Het startschot in Nijmegen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - In Nijmegen is vrijdag voor het eerst in lange tijd weer een atletiekwedstrijd gehouden. De hardlopers werden voorzichtig aangemoedigd door het beetje publiek dat bij de wedstrijd aanwezig mocht zijn.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Hardlopers mogen weer aan de bak in Nijmegen
De Nijmeegse Loopavond kreeg toestemming van de gemeente om de wedstrijd te organiseren met maximaal 250 toeschouwers. Burgemeester Hubert Bruls was ook aanwezig om de eerste wedstrijd sinds de coronacrisis bij te wonen.
Iedereen werd nadrukkelijk verzocht om zich aan de coronamaatregelen te houden. "Net als bij concerten mogen wij niet hard schreeuwen voor onze atleten. Dus ik hoop dat iedereen zich daaraan houdt", zei Robin Hagemans van Nijmegen Atletiek vooraf.

Veel animo

De organisatie had over animo niet te klagen. Bijna alle afstanden – de 100, 800 en 3000 meter – waren in mum van tijd vol. De helft van de inschrijvingen waren inwoners uit de eigen stad.
De Nijmeegse Loopavond was overigens niet de eerste 'coronaproof' hardloopwedstrijd van ons land. Die vond al op 1 juli plaats in het Limburgse Stein.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!