Nieuws

Duizenden handtekeningen tegen intrekken aanbesteding Keolis overhandigd

© Omroep Gelderland
APELDOORN - Medewerkers van Keolis overhandigden maandag 3000 handtekeningen tegen het intrekken van de OV-concessie op onder meer de Veluwe aan provinciebestuurders Van der Meer van Gelderland en Boerman van Overijssel. Tientallen chauffeurs waren naar het provinciehuis in Zwolle gekomen om hun petitie aan te bieden.
De provincies willen een streep zetten door de aanbesteding van Keolis omdat er gesjoemeld zou zijn door de vervoerder. De chauffeurs die zich hadden verzameld in Zwolle vinden het intrekken van de concessie te zwaar. Zij wijzen erop dat de verantwoordelijke personen inmiddels niet meer bij het bedrijf werken en dat mogelijk honderden chauffeurs nu hun baan kwijtraken. Daarnaast denken zij dat een andere vervoerder minder lijnen in stand zal houden, waardoor het lastiger wordt om in het gebied met het openbaar vervoer te reizen.
De petitie werd door leden van de OR aangeboden aan Gelders gedeputeerde Jan van der Meer en zijn Overijsselse collega Bert Boerman. Zij nemen 4 augustus een definitief besluit over de concessie en de gevolgen voor Keolis. Van der Meer benadrukt dat het spannende tijden zijn. "Ik gun de medewerkers van Keolis alle goeds, maar we kunnen niets garanderen."
Het personeel van Keolis voerde zaterdag ook actie tegen het besluit van de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland om de vergunning in te trekken. Van der Meer zei eerder het intrekken van de concessie een harde klap voor de werknemers te vinden, maar 'voor het rijdend personeel is het zo geregeld dat als een ander bedrijf de concessie krijgt, ze dat personeel moeten overnemen'.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!