Nieuws

Petra Molenaar (SP) wordt wethouder in Nijmegen

© RN7
Gemeenteraadslid Petra Molenaar wordt door haar partij SP voorgedragen als wethouder. Ze wordt dan de opvolger van Renske Helmer-Englebert, van wie gisteren bekend werd dat ze om NIJMEGEN – gezondheidsredenen stopt als wethouder.
Molenaar (36) is sinds 2014 gemeenteraadslid namens de SP, en is daarnaast docent maatschappijleer. In een reactie laat ze weten het moeilijk te vinden om dat werk nu op te geven. “Maar het is natuurlijk ook een ontzettende eer en mooie kans om namens de SP deel uit te mogen maken van het stadsbestuur. De resterende coalitieperiode zal ik mijn uiterste best doen om het goede werk van Renske voort te zetten. Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen aan het sociale beleid in onze mooie stad.”
SP-fractievoorzitter Hans van Hooft noemt Molenaar een “goede en enthousiaste opvolger, bij wie de portefeuilles van Renske in goede handen zullen zijn.” De gemeenteraad moet nog instemmen met de voordracht van Molenaar. Dit zal naar verwachting in september plaatsvinden.
We spraken Petra Molenaar telefonisch over haar voordracht. Beluister het hier: