De Nederlandse topsigaar verkoopt vanuit Culemborg nog steeds prima

CULEMBORG - Het recept van één van Nederlands beste sigaren gaat met de maker mee het graf in. Maar zover is het nog lang niet, want de corona-corona (de officiële benaming van deze sigaar) wordt nog steeds - als enige in Nederland - met de hand gemaakt én goed verkocht door familiebedrijf Van der Donk Sigaren uit Culemborg. En het virus dat al maanden rondwaart? Nee, daar heeft deze sigaar helemaal niets mee te maken.

Zoals de vader van eigenaar Richard van der Donk jaren geleden zei: "Net als een kok het geheim heeft van zijn recepten, hebben wij het geheim van onze melanges." En zijn zoon is er ook heel duidelijk over: "Dat recept zit tussen de oren. Dat gaat mee het graf in."

Maar aan stoppen denkt de 62-jarige eigenaar nog even niet. Hij hoopt tot na zijn pensioen nog door te gaan met de Culemborgse klasse-sigaren. Hoewel het woord Openluchtmuseum wel valt, want het prachtige oude interieur van het kleine fabriekje kan zo één op één worden overgeplaatst naar Arnhem.

Lees alles over de sigaren voor Winston Churchill, opstandige, stakende sigarenmakers in Culemborg en het verleden en heden van het familiebedrijf Van der Donk Sigaren in onderstaand verhaal.

Afgelopen woensdag was de familie te zien in het Omroep Gelderland-programma Fa. Milie BV.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: