Boer Thijs overweegt aangifte tegen agent die hem onder schot hield

MARIENVELDE - Voorman Thijs Wieggers van Farmers Defence Force overweegt aangifte tegen de politieagent die hem vrijdag onder schot hield na een demonstratie in Leidschendam. De boer uit Mariënvelde wordt bedreiging ten laste gelegd en moet op 5 oktober voor een hoorzitting bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam verschijnen. "Die agent richtte zijn dienstwapen op mij", reageert Wieggers. "Hij heeft mij bedreigd. Ik hem niet."

Wieggers werd in Bleiswijk opgepakt, omdat hij een bevel van een motoragent negeerde. "Ik wilde naar een McDonald's rijden voor een kopje koffie en een patatje en hij wilde dat niet hebben. Maar omdat hij niet wilde vertellen waarom niet, ben ik in de cabine gestapt", herhaalt de boerenvoorman zijn verhaal van afgelopen weekend. "Ik heb die man niet bedreigd, hij bedreigde mij met dat pistool."

Zie ook: Boer Thijs weer vrij na arrestatie, maar van justitie is hij nog niet af

Uiteindelijk werd Wieggers gearresteerd en ruim een etmaal later na verhoor weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van bedreiging van een agent en wil hem op 5 oktober laten voorkomen.

Hoorzitting

"Bij een hoorzitting bij het OM gaat het om geldboetes en taakstraffen", zegt een persvoorlichter van het Rotterdamse parket. "Een verdachte hoort die straf tijdens de hoorzitting en kan daarmee akkoord gaan of niet. In dat laatste geval wordt het een zaak van de politierechter."

Wieggers zegt via de media te moeten vernemen dat hij moet voorkomen. "Dat zint mij helemaal niet", zegt de Mariënvelder. Op de vraag of hij op 5 oktober met de voorgestelde strafmaat akkoord gaat, antwoordt hij: "Dat weet ik op dit moment nog niet. Eerst maar eens mijn advocaat bellen."

Zie ook: Boer Thijs na arrestatie: 'Die agent had op mij geschoten als ik was doorgereden'

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Nieuws
Deel dit artikel: