Celstraffen na laptopdiefstal van ruim 1 miljoen euro in Duiven

ARNHEM - Drie Brabanders zijn dinsdag veroordeeld voor de diefstal van 2.002 laptops met een waarde van ruim 1 miljoen euro in Duiven. Ze krijgen gevangenisstraffen variërend tussen de 18 en 24 maanden.

De diefstal werd in de nacht van 30 op 31 maart gepleegd op een beveiligd bedrijventerrein. De laptops lagen daar in een trailer. De rechtbank oordeelt dat de diefstal tot in de puntjes was voorbereid en uitgevoerd.

De mannen hebben onder meer in de dagen ervoor meerdere voertuigen gehuurd en zijn op de dag van de diefstal acht uur bezig geweest met het uitvoeren daarvan. Van de 2.002 gestolen laptops zijn er maar twee teruggevonden.

'Omvangrijke en brutale diefstal'

De rechtbank oordeelt dat het hier om een 'omvangrijke en brutale diefstal' gaat en dat alleen een gevangenisstraf passend is. De man die het langst moet zitten, is in het verleden vaker veroordeeld voor ladingdiefstallen en andere vermogensdelicten.

Behalve een celstraf moeten de drie bijna 52.000 euro per persoon aan de staat betalen. "Het dossier bevat voldoende aanknopingspunten dat de mannen de laptops hebben verkocht en daar geld aan hebben verdiend", aldus de rechtbank.

Justitie had gevangenisstraffen tussen de 30 en 36 maanden geëist, waarvan een deel voorwaardelijk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Duiven Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: