Meldpunt voor digitale criminaliteit, CDA Apeldoorn wil omvang probleem weten

APELDOORN - Het CDA in Apeldoorn opent een meldpunt voor inwoners die te maken krijgen met digitale criminaliteit. De partij wil weten hoe groot de omvang van het probleem in de gemeente is en pleit voor betere preventie en opsporing van digitale criminaliteit.

De gemeente Apeldoorn is al actief bezig met het weerbaar maken van mensen tegen internetcriminelen, zegt de partij. Zo is er al een samenwerking met financiële instellingen om mensen te wijzen op de risico’s van binnenkomende berichten, bijvoorbeeld via de mail of Whatsapp. Vooral oude en jonge mensen zijn vaak slachtoffer van digitale criminelen.

Maar het CDA Apeldoorn vindt dat niet voldoende. ''Juist in deze tijd, nu veel meer mensen weinig de deur uit komen, verleggen criminelen de aandacht naar de digitale wereld. Dit moet stoppen. Wij pleiten voor meer voorlichting, laagdrempelige melding en meer ruchtbaarheid aan opsporing en veroordeling van daders.''

Tot 31 juli vraagt de partij om via cda@apeldoorn.nl te melden wat er aan geslaagde of mislukte pogingen van oplichting voorbijkomt.

Zie ook: 'Als je het niet vertrouwt, doe het dan niet', voorlichting over digitale misdaad hard nodig

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: