Man uit Tiel die geen mondkapje wil dragen vangt bot bij rechter

TIEL - Een man uit Tiel, die geen mondkapje wil dragen in het openbaar vervoer, moet dat wel blijven doen. Hij krijgt van de rechter geen vrijstelling.

De reiziger, die dagelijks met het openbaar vervoer tussen Tiel en Amsterdam pendelt, had de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid verzocht om een vrijstelling. De veiligheidsregio nam het verzoek niet in behandeling, waarna de reiziger bezwaar maakte tegen die beslissing.

Hij wilde vervolgens via de rechtbank een voorlopige voorziening treffen, zodat hij gedurende het bezwaarschrift alsnog zonder mondkapje kan reizen. Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Veiligheidsregio mag geen vrijstelling verlenen

De rechter gaat niet mee in het verzoek van de man. Hij maakt volgens de rechtbank bezwaar tegen een noodverordening, terwijl het dragen van een mondkapje is vastgelegd in de Wet personenvervoer. Dat houdt in dat de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid de man geen vrijstelling mag verlenen. 

''De man kan met het bezwaarschrift niet bereiken wat hij beoogt. Volgens de voorzieningenrechter heeft het bezwaar geen redelijke kans van slagen. Daarom wijst de rechter het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening af'', schrijft de rechtbank.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Tiel Tiel Nieuws
Deel dit artikel: