Man verdacht van ontucht, mogelijk tientallen gevallen

VELP - Een 45-jarige man uit Velp is aangehouden op verdenking van het plegen van ontucht met kinderen. De politie koppelt de verdachte aan zeker 31 zaken. Het gaat in ieder geval om incidenten in Ede, Nunspeet en Doetinchem en het Overijsselse Borne.

De verdachte daagde kinderen met een (listige) smoes uit om bepaalde handelingen te verrichten. De politie onderzoekt of in alle gevallen sprake was van ontucht.

Onderzoek loopt sinds 2016

De incidenten waren voornamelijk in Gelderland en Overijssel. De politie startte het onderzoek in 2016 nadat er een melding binnenkwam van ontucht door een onbekende man bij een minderjarige in Nunspeet. Begin dit jaar kwam de politie de man uit Velp op het spoor. 

De Velpenaar wordt gekoppeld aan tientallen incidenten die vanaf medio 2014 hebben plaatsgevonden. De man is 30 juni opgepakt. Eerder doorzocht de politie al zijn woning. De verdachte zit voorlopig nog vast, want zijn voorlopige hechtenis is met twee weken verlengd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rheden Velp Politie Nieuws
Deel dit artikel: