Vakantietip: de provincie staat vol met prachtige kastelen

VORDEN - Ga je weg in eigen land dit jaar? Bekijk dan eens de vele kastelen die in Gelderland te vinden zijn. Je mag dan vooral het Achterhoekse Vorden niet overslaan.

Het Achterhoekse dorp staat vol met kastelen. Huis Kieftskamp is daar één van. Een relatief jong kasteel, legt Willem Lammertink van Geldersch Landschap & Kastelen uit in het Omroep Gelderland-programma BuitenGewoon. "Het is gebouwd in 1767, alleen niet in deze vorm. Het was toen veel kleiner", vertelt hij. 

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Grote kastelen en mooie tuinen zijn veel te vinden in de streek. De stichting houdt alles bij: "Het is gelukkig nog te onderhouden, maar mede doordat we subsitie krijgen omdat de gebouwen rijksmonumenten zijn. Het is veel werk en heel duur", beklemtoont hij. 

Blijven onderhouden

Maar moet het nog wel onderhouden worden?  "Wij vinden van wel. Het is erfgoed. Sinds het ontstaan is het in tact gebleven, met verschillende inrichtingen. Deze inrichting is al zo'n honderdvijftig jaar oud", aldus Lammertink.  

Bekijk de hele uitzending van BuitenGewoon:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: