Zo ziet een coronabruiloft er nu uit

NIJMEGEN - Er wordt weer langzaam getrouwd. Een feest houden zit er niet in, want je mag niet dansen. Maar borrels kunnen. Deze zondag gooien allerlei trouwlocaties in Gelderland de deuren open, om te laten zien hoe er getrouwd kan worden in coronatijd.

Johan Huisman, algemeen manager van Kasteel Wijenburg in Echteld, vertelt wat er wel en niet kan. Zijn kasteel is zondag ook ingericht alsof er zó een bruiloft kan plaatsvinden. Geïnteresseerde paren die zich hebben aangemeld krijgen een rondleiding op de locatie. "Probeer je aantal genodigden onder de honderd te houden, want dan is er geen gezondheidscheck nodig", legt Johan uit.

Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder. 

Wie toch veel mensen wil ontvangen, wordt aangeraden gesplitste recepties te organiseren. En de ceremoniemeesters hebben wat meer werk gekregen. Zij moeten van tevoren de gastenlijst aanleveren, voor het geval iemand later toch corona blijkt te hebben. 

Veel paren willen toch snel trouwen

Er zijn veel mensen die hun bruiloft uitstellen, maar volgens Huisman heeft 75 procent toch de wens om snel te trouwen. Dat komt omdat ze bijvoorbeeld een kinderwens hebben, of omdat dat ze bepaalde dierbaren er graag nog bij hebben. Twintig procent doet geen concessies en stelt een vol jaar uit. Het kasteel heeft zelfs een stel gehad dat de bruiloft vier keer verzette. 

In totaal zijn bij de locatie in Echteld tachtig bruiloften uitgesteld, aldus Huisman. Kasteel Wijenburg heeft sinds maart slechts twee bruiloften gehad: eentje in juni, heel klein nog. Daar kwam afgelopen donderdag de eerste bruiloft bij volgens de nieuwe versoepelingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: