Boer Thijs weer vrij na arrestatie, maar van justitie is hij nog niet af

MARIENVELDE - Boer Thijs Wieggers uit Mariënvelde is zaterdag vrijgelaten. De politie hield hem vrijdag aan op een industrieterrein in Bleiswijk, toen hij na een actie in Leidschendam op weg was naar huis. Wieggers wilde een hapje gaan eten bij McDonald's, maar de politie zegt dat hij voor een gevaarlijke situatie zorgde.

Wieggers week na het boerenprotest af van de afgesproken route en weigerde aanwijzingen van de politie op te volgen. Een agent voelde zich daarna genoodzaakt zijn wapen op de boer te richten. Daarna werd hij aangehouden.

Een woordvoerder van Farmers Defence Force, waar Wieggers deel van uitmaakt, zegt dat de boer even wat wilde eten. Per abuis nam hij daarbij een afslag in de richting van een distributiecentrum van supermarktketen Hoogvliet. Dat wekte bij de politie de indruk dat hij zijn protest wilde voortzetten. 

Een agent richtte vrijdag zijn wapen op boer Thijs Wieggers uit Mariënvelde. Foto: Bluetiger.studio / Rutger van Lier

Wieggers wordt op een later moment terugverwacht in handen van justitie. Hij moet zich dan tijdens een hoorzitting verantwoorden voor bedreiging van een agent. 

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oost Gelre Justitie Nieuws
Deel dit artikel: