Nieuws

Bezorgde Keolis-werknemers halen 1200 handtekeningen op

Bussen van Keolis.
Bussen van Keolis. © ANP
ARNHEM - De petitie van Keolis-werknemers tegen het besluit van de provincie om de aanbesteding voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht in te trekken, is inmiddels door 1200 mensen getekend. Ze hopen de provincie daarmee nog op andere gedachten te kunnen brengen.
Het intrekken van de vergunning om onder meer met bussen op de Veluwe te rijden, is bij het personeel van Keolis ingeslagen als een bom. Omdat het moederbedrijf van Syntus sjoemelde tijdens de aanbesteding, heeft de provincie de vergunning ingetrokken.

Petitie loopt nog

Henk Cobussen van de ondernemingsraad verwachtte met de actie zo'n duizend handtekeningen op te halen. De petitie is volgens hem voornamelijk door personeelsleden ondertekend en loopt nog steeds.
De werknemers willen uiteindelijk met de verzamelde handtekeningen naar het provinciehuis in Arnhem. Ook is het volgens Cobussen een mogelijkheid om naar Zwolle te gaan, omdat de kwestie ook in de provincie Overijssel speelt.
“We gaan er toch op aandringen bij de provincie dat ze het verkeerde besluit genomen hebben. Dat ze niet inzien welke dramatische gevolgen het heeft voor de reizigers en het personeel.” 

Half december

Het was de bedoeling dat half december de eerste bussen over de Veluwe zouden gaan rijden. Cobussen verwacht niet dat Connexxion of EBS, de twee bedrijven die achter Keolis in de aanbesteding eindigden, op tijd kunnen rijden. 
Eind juli wordt  een definitief besluit genomen over de aanbesteding.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!