Achtervolging van snelheidsduivel zonder rijbewijs eindigt in achtertuin in Velp

VELP - Een achtervolging door de politie vanuit Arnhem is vrijdagavond geëindigd in de achtertuin van een woning in Velp. De automobilist sloeg op de vlucht nadat hij een stopteken had gekregen.

De politie hield vrijdag een snelheidscontrole op de IJssellaan. Daar ligt de maximumsnelheid op 50 kilometer per uur, maar omwonenden klagen al langer dat er veel te hard werd gereden.

112 km/u

In de avond kwam een Mercedes voorbij, die met een snelheid van 112 kilometer per uur werd geflitst. Toen de bestuurder een stopteken kreeg, ging hij ervandoor.

Tijdens de achtervolging reed hij twee keer met hoge snelheid door rood, meldt de politie. Ook reed hij een paaltje uit de grond.

Tegen een open haard

De achtervolging eindigde uiteindelijk in een tuin aan de Colijnstraat in Velp. Daar kwam het voertuig tegen een open haard tot stilstand.

De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Wel was hij volgens de politie onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden, evenals de bijrijder die zich bij de aanhouding 'begon te misdragen'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Rheden Velp Nieuws
Deel dit artikel: