Spectaculaire fietscrossbaan voor kinderen geopend in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL - Er was eens een Scherpenzeler met een wild idee: een fietscrossbaan voor jonge kinderen. Dat idee is uitgevoerd en vrijdagmiddag officieel geopend. Het Bikepark Kidscross Scherpenzeel. Het park is voor kinderen tot 12 jaar die wel van een spannend ritje houden. Er liggen heuvels, keien, houten hindernissen en er is zelfs een wipwap in het parcours.

Lars  van der Haar, meervoudig kampioen veldrijden, uit het naastgelegen Woudenberg heeft tijdens de opening de kinderen wegwijs gemaakt en tips gegeven. Frank van Engelenhoven, initiator van dit Bikepark, klopte bij de gemeente aan voor de aanleg van dit park. Hij deed de inspiratie hiervoor op tijdens een vakantie in Zuid-Afrika.

"Met onze zoon van destijds 3 jaar oud hebben we in Zuid Afrika veel gefietst op een Bikepark in Johannesburg, hij vond het fantastisch! Zo is het idee ontstaan'', vertelt Frank.

Fietsgemeente

Een petitie en een gemeente die zich graag profileert als 'fietsgemeente' zorgden ervoor dat Van Engelenhovens idee werkelijkheid werd. Hij is dolenthousiast over het resultaat.

Vanwege het uitdagende parcours wordt kinderen geadviseerd een helm te dragen en om kinderen onder de zes te begeleiden. 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Scherpenzeel Scherpenzeel Nieuws
Deel dit artikel: