Maasdriel wil dat Henny van Kooten burgemeester blijft

KERKDRIEL - Henny van Kooten mag nog eens zes jaar burgemeester van de gemeente Maasdriel zijn. De 59-jarige SGP'er is donderdagavond voorgedragen voor herbenoeming.

De eerste ambtstermijn van Van Kooten verstrijkt op 21 november, maar Van Kooten heeft aangegeven te willen blijven.

De vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievertegenwoordigers van de gemeenteraad en twee raadsleden, heeft de afgelopen maanden het functioneren van de bestuurder beoordeeld.

"Onze bevindingen hebben we vanavond in de besloten raadsvergadering met de gemeenteraad besproken. Dat heeft geleid tot de aanbeveling. Wij feliciteren burgemeester Van Kooten van harte met de voordracht”, aldus voorzitter Bart de Leeuw van de vertrouwenscommissie.

Dankbaar en trots

Van Kooten is blij met de voordracht. "Ik dank de gemeenteraad voor het in mij gestelde vertrouwen. De afgelopen zes jaar heb ik mij met hart en ziel ingezet voor de inwoners van de gemeente Maasdriel. Dat hoop ik ook de komende zes jaren onverminderd te mogen doen. Ik ben dankbaar en trots burgemeester van Maasdriel te mogen zijn."

De aanbeveling wordt via de commissaris van de Koning doorgestuurd naar de minister van Binnenlandse Zaken. Die beslist over de benoeming van burgemeester.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Maasdriel Kerkdriel Nieuws
Deel dit artikel: